• 1
  • 2

Az Earth Wind and Fire egykori tagja ellopta Jimy Hendrix gitárját?

A tengerentúli zenei sajtó, egy meglehetősen érdekes, talán bizarrnak is nevezhető esetről cikkezik néhány napja. Jimy Hendrix (1942-1970)hagyaték kezelője megvádolta az egykori Earth Wind and Fire tagot, nevezetesen, Sheldon Reynolds-t (1959-), hogy ellopta a néhai géniusz, híres, Black widow gitárját.
Sheldon, a 80-as évek végén újjá alakított Earth Wind and Fire tagja lett 1987-től 2002-ig. A 90-es évek végén a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán személyesen is láthatta Őt a hazai közönség. Ami t még talán fontos tudni róla, hogy Ő írta ( társszerzőként) a Sunday morning című slágert, A dal nem csak a hazai soul-funk rajongók kedvence az óta, hanem sikerességét jól mutatja, hogy Grammy díjra is jelölték.


A gitárlopási ügy Arizonában pattant ki és először a Tucson-i helyi lap, az Arizona Daily Star cikkezett róla, miután egy ottani hangszerboltban vélték felfedezni a Fekete Özvegy névre keresztelt hangszert. Az Experience Hendrix LLC hagyatékkezelő nem rég nyújtott be egy indítványt a helyi bírósághoz Arizónában, hogy a hangszerbolt adja vissza a gitárt, ugyanis azt évekkel ezelőtt ellopták és Hendrix hagyatékában lenne a helye. Ed McPherson ügyvéd szerint, - aki a kérelmet benyújtotta – az értéke 750 ezer és 1 millió dollár körülire tehető. A hangszerbolt tulajdonosa, Motz, állítja és igazolni tudja, hogy Ő 2014 júniusában vásárolta meg a gitárt egy személytől, aki Sheldon Reynoldstól jutott hozzá.

masodikÍgy jutottak el az egykori Earth Wind and Fire taghoz. Reynolds egykor férje volt Jimmy Hendrix adoptált húgának, Janie Hendrix-nek. Sőt, McPherson az ügyvéd egyenesen és nyíltan meg is gyanúsította a Sunday morning szerzőjét, hogy ellopta a hangszert.
Az ügy itt még nem ért véget, ugyanis sok minden tisztázásra vár, egy vélhetően sokáig elhúzódó pereskedésben. Természetesen megszólalt a hangszerboltos ügyvédje is, aki szerint egyértelmű, hogy Hendrix gitárjáról van szó, és ügyfele jóhiszeműen vásárolta meg, amit igazolni tud. Természetesen megszólalt az ügyben Sheldon egykori felesége, Hendrix húga is, aki szerint a vissza kell kerülnie a családhoz, ugyanis az megfizethetetlen ereklye.” A gitár azon kevés hangszerek egyike, mely Hendrix halála után visszakerült a családhoz, és csak azt szeretnénk, ha biztonságban visszakerülne oda, ahová tartozik.” Sheldon még nem nyilatkozott az ügyben, talán a bírósági tárgyalások után többet tudunk majd az Earth Wind and Fire szempontjából is kellemetlen esetről.

 

Megjelent: 966 alkalommal