• 1
  • 2
- Hírek

Soul Station Radio Hungary


logo soulstation teglalap 300px transparentSoul Station Radio Hungary. Néhány napja elindult a rádióadásunk, melyen jelenleg csak dalfolyamot hallhat a hallgató, egyfajta teszt üzemmódban. Terveink szerint március elsejétől élesítjük és folyamatosan töltjük meg zenén kívül egyéb tartalmakkal is a rádióműsort. 99%-ban eredeti hanglemezről digitalizált dalok hallhatók majd, főként a 70-es évek korszakalkotó soul, funk és jazz művészeinek a munkái. A vasfüggöny előtti időszak termését hivatott bemutatni a csatorna a hét minden napján, huszonnégy órán keresztül.

A műsorfolyam jelentős részét olyan dalokkal töltjük meg, melyekhez az akkori idők hazai lemezlovasai és zenei szerkesztői nem tudtak a korlátozások miatt hozzájutni.

Hiánypótló csatornának szánjuk, melynek műsoraival, a rendelkezésünkre álló több ezres tematikus hanglemez gyűjtemény felhasználásával megismertetjük a mai táncolható könnyűzenei stílus gyökereit és alapjait. A rádió hangos médiumként csatlakozik a soulmusic.hu oldalon megtalálható stílus magyarázatokhoz és a kor művészeinek bio és discográfiájához. Majdnem kizárólag hanglemezről szólnak a dalok, de nagyon-nagyon kivételes esetben a beszerezhetetlen vinyleket válogatás cd-ről digitalizáltuk. A 70-es, 80-as évek sztárjainak, napjainkban készített munkáit, kizárólag a közvetlenül tőlük kapott hanganyagból illesztjük a repertoárba.

Alapelvünk, hogy internetről letöltött, zenét semmilyen körülmények között nem prezentálunk és olyan külső szerkesztőktől érkező műsort sem mutatunk be, mely nem eredeti hanghordozóról készült. A következő hónapoktól angol és amerikai lemezgyűjtők, lemezlovasok műsorai is hallhatók lesznek majd magyar szerkesztők programjai mellett. Olyan hazai lemezlovasok, műsorkészítők jelentkezését várjuk, akik elhivatottak a soul és funk, valamint társműfajai iránt, és magukénak vallják alapelveink. Természetesen adott esetben a hanglemez gyűjteményeink és a stílussal,illetve annak előadóival kapcsolatos információink, a rendelkezésükre állnak.

A műsorfolyam zenei szerkesztése Balog Gyula, Gulics Norbert és Szekeres Zoltán által történik Szever Pál szakmai tanácsainak figyelembe vétele mellett. A technikai lebonyolítást Sófalvy „Sir" Antal végzi. A rádióadónk csatlakozik a Cd Bt. által üzemeltetett egyéb tematikus műsorok sorába (www.cdbt.hu). A rádió állomáshangjait a Creative Mama stúdió készítette, Bende Gábor és Kovács M Jenny közreműködésével.

Reméljük, hogy rádióműsorunkkal sokaknak okozunk kellemes perceket a hangszerrel készített dalok és a kiváló énekhangok hallgatása közben.

Jó szórakozást kíván a főszerkesztő: Gulics Norbert

 

Vissza

Megjelent: 1523 alkalommal