• 1
  • 2

Vladimir Cetkar - Heavenly


Van egy makedón származású fiú, akit - mint sokunkat - kis gyermekkorától rendkívüli hatással megérintett az Earth Wind and Fire, a Chic és többek közt George Benson játéka. Mára már sokunk álmát sikerült megvalósítania szorgalmával, kitartásával és persze rendkívüli tehetségével. Mi sokan megmaradtunk a soul funk műfaj rajongóinak, míg Ő az említett művészek közé emelkedett.

Dalaival egy új hangot mutatott meg, eredetiséget tükröz, de közben nem feledteti a 70-es évek korszakalkotó művészei által kitalált zenei érzések hatását sem. Vladimir nagyon megtanulta a leckét. George Benson-hoz hasonlítják gitárjátékát, Quincy Jones-hoz hasonlítják hangszerelési munkáját és az Earth Wind and Fire precizitását vélik felfedezni dalaiban, a 2000-es évek hangzásának köntösébe varrva. Vladimir Cetkar egy igazi multi talentum. Ő írja, hangszereli és játssza dalait.

Az egykori Jugoszláv köztársaságban, Ohrid városban született és itt kezdte zenei tanulmányait. Később a híres Berklee College of Music ösztöndíjasa lett New Yorkban és sikeresen diplomázott jazz-gitár szakon. 2008-ban jelentette meg első lemezét a We will never end-et, melyről a világ legnevesebb kritikusai és szakírói is elismeréssel cikkeztek. Az amerikai Nu-Soul, az angol Blues and Soul és a japán P-Vine magazinok, egyértelműen, mint a soul-funk műfaj legígéretesebb tehetségéről jelentették meg írásiakat róla. A világ leghíresebb jazz és egyéb fesztiváljainak fellépője lett, de néhány évvel ezelőtt fellépett a budapesti Sziget fesztiválon is.
vladimir cetko vege

2013 decemberében fejezte be második albumának a Heavenly-nek a munkálatait és még abban a hónapban meg is jelentették Japánban. A lemez nyitó dalát a méltán világhírű francia dj és mixmester, Dimitri from Paris remixelte készre. Vladimir néhány nappal ezelőtt találkozott Nile Rodgers-szel, az egyik nagy példaképével, aki miután meghallgatta dalait kérte, hogy hagy tartsa meg a cd-it (fotó). Egyet biztosan tudunk Vladimir dalainak meghallgatása után. Egy olyan modern zenei anyag, mely nem hiányozhat egyetlen soul funk zenei rajongó polcáról sem. 2015 márciusától a Soul Station Radió Hungary is forgatja dalait és támogatja Vladimir Cetkar-t. Tegyétek ezt ti is!

Vladimir Cetkar - Heavenly itunes lemezrendelés

Megjelent: 1178 alkalommal